PITANJE VJERSKOG ZAJEDNIŠTVA MUSLIMANA - Hadžić, Harun (Novi Muallim, 2022)
Bošnjaci, kao i uopšte muslimani svijeta, moraju biti svjesni trenutka u kome se nalaze i moraju započeti neke nove procese – prevrednovanja dosadašnjih vrednota. Stanje muslimana koje se, prije svega, tiče njihovog (ne)jedinstva je zabrinjavajuće. Ono zahtijeva permanentno proučavanje i sagledavanje kroz sve aspekte nauke, teorije i prakse. Urgentna je potreba da se formira tim stručnjaka koji bi osmislio minimum esencijalnih principa na kojima bismo mogli planirati svoju zajedničku budućnost.