SURA EL-FATIHA: PISANA PRIPREMA ZA ČAS ISLAMSKE VJERONAUKE - Hadžić, Nedžmija (Novi Muallim, 2022)
Nastavna priprema je pisana za obradu novog gradiva iz drugog razreda osnovne škole i nastavne jedinke Sura El- Fatiha. Upotrebom različitih nastavnih pomagala, i nastavnih metoda autor nastoji ostvariti nastavne ciljeve i zadatake: konkretno usvajanje pojma dove i cjelokupnog teksta Fatihe, razvijajanje i njegovanje odnosa prema Bogu, koji ispunjava naše zahtjeve i htijenja, ukazivanje učenicima na prostor i način obraćanja Allahu dž.š. te pravilno učenje dove i njeno praktično primjenjivanje.