SREBRENICA - SIMBOL BOŠNJAČKOG STRADANJA - Osmić, Nedžad; Peštalić, Damir (Novi Muallim, 2022)
Novi muallim objavljuje hutbe aktivnih imama i hatiba. Uz hutbe rubrika sadrži i svojevrsne recenzije, tako da zajednički čine cjelinu. Recenzije pišu "slušatelji hutbe", a recenzije nemaju u potpunosti valorizirajući karakter, već im je cilj unapređivanje hutbe kao javnog istupa naših imama i kritički osvrt na te istupe. U ovom broju na našim stranicama su dvije hutbe: hatiba Nedžada ef. Osmića i hatiba Damira ef. Peštalića. Za ovaj broj recenzije su pisali: dr. Dževad Hodžić i Meho ef. Šljivo.