SUDBINA MUSLIMANA ARAPSKOM JEZIKU - Kerla, Mensur (Novi Muallim, 2010)
Rad je objavljen u časopisu Ibda’, br. 10-11., proljeće/ljeto 2009. godine, str. 272-278. Prikaz knjige: Egipatska ambasada u Sarajevu je izdala prijevod knjige pod naslovom Sudbina muslimana, autora dr. Nijaza Durakovića, a njen prijevod na arapski jezik sacinio je dr. Subhi Wesim Tade. Naslov izvornika na bosanskom jeziku je Prokletstvo muslimana. U prijevodu koristimo naslov koji su prevodilac i autor prikaza djela odabrali za arapski jezik.