MUHAMMED, ALEJHISSELAM, VJEROVJESNIK ALLAHOVIH DANA - Hodžić, Dževad (Novi Muallim, 2022)
Temeljna poruka Muhammedove, alejhisselam, misije je navjestiteljska i odnosi se na budućnost. U tekstu je riječ upravo o tom, budućnosnom sadržaju, Muhammedove alejhisselam poruke, koji predstavlja onu perspektivu koju smo u našem razumijevanju svijeta i povijesti bitno izgubili iz vida, pa se već stoljećima prema Istini odnosimo malodušno, bez vjere, bez nade.