BLAGODATI VODE - Husejnović, Safet (Novi Muallim, 2022)
Novi Muallim objavljuje hutbe aktivnih imama i hatiba. Uz hutbe rubrika sadrži i svojevrsne recenzije, tako da zajednički čine cjelinu. Recenzije pišu "slušatelji hutbe", a recenzije nemaju u potpunosti valorizirajući karakter, već im je cilj unapređivanje hutbe kao javnog istupa naših imama i kritički osvrt na te istupe. Recenzenti reagiraju na one aspekte koje oni drže važnim za jednu hutbu (trajanje hutbe, kvalitet, poruka, način izlaganja, pismenost, kompozicija itd.) U ovom broju na našim stranicama su dvije hutbe: hatiba hafiza Safeta ef. Husejnovića i hatiba Saliha ef. Meštrovca. Za ovaj broj recenzije su pisali: Abdulgafar Velić, imam i hatib u Istiklal džamiji, Sarajevo i mr. Dževad Pleh, profesor u GHB medresi.