ANALIZA ZASTUPLJENOSTI TEMA O HALALU I HARAMU U MEKTEPSKOJ NASTAVI - Arnautalić, Mirsad (Novi Muallim, 2022)
U današnjem svijetu sve više se govori o pojmovima halala i harama, ali pod tim pojmovima najviše se podrazumijeva konzumiranje hrane koja je halal ili haram. Pošto je mnogima ova tematika još uvijek nepoznata ili površno poznata, a zauzima sve više mjesta u medijskom i općenito životnom prostoru, pored osnovnog upoznavanja sa ovim pojmovima (halal i haram, definicijama i mišljenjima) u prvom dijelu, u drugom dijelu rada izvršit ću analizu zastupljenosti ovoga pitanja (učenju o halalu i haramu) u mektepskoj nastavi.