HAJRUDIN EF. ABDURAHMANOVIĆ - LIK I DJELO - Meheljić, Amir (Novi Muallim, 2022)
Ovaj tekst govori o hfz. Hajrudinu ef. Abdurahmanoviću, čelićkom muderrisu, koji je rođen u Bijelom Polju (Crna Gora), a veći i veoma plodan dio života je proveo u Čeliću. On pripada onoj grupi uleme koja je znanje sticala u Istanbulu. Po završetku školovanja dolazi u Čelić, gdje je obavljao dužnost muderrisa u čelićkoj medresi, a potom biva imenovan za sejjar-vaiza. Ovu dužnost obavlja sve dok nije obolio. Živio je 108 godina.