NAŠE RASPRAVE - Beglerović, Samir (Novi Muallim, 2022)
Pokušat ćemo se osvrnuti na karakter, kvalitet i svrhovitost naših rasprava. Pod pojmom „naše rasprave” podrazumijevamo tretiranje problema unutar Islamske zajednice te problema direktno ili nedirektno vezanih za Islamsku zajednicu. Kako je riječ o tekstu koji bi, nadamo se, trebao pridonijeti plodnim raspravama na forumu „Novog Muallima”, od velikoga broja aspekata koje bi ozbiljna studija o naznačenome problemu trebala sadržati, koncentrirat ćemo se na tri, samo ih naznačivši, koliko nam to prostor dozvoljava: dostojanstvenost, relevatnost (opravdanost) i otvorenost.