GLAVNE TEME IKBALOVE POEZIJE (III) - Mir, Mustansir; Karić, Dženita (Novi Muallim, 2009)
Iz „Mustansir Mir“, „Ikbal“; knjiga izišla u biblioteci „Makers of Islamic Civilization“, izdavač „IB Tauris“, Oxford Centre for Islamic Studies, London-New York, 2006., drugo poglavlje, 22-55 Prijevod: Dženita Karić