SREBRENICA - KRIK OSUDE NEČOVJEČNOSTI - Utejba, Munir; Karaman, Nurko (Novi Muallim, 2009)
Prijevod s arapskog: Nurko Karaman (Autor teksta Munir Utejba je poznati egipatski književnik, a ovaj tekst objavljen je na web-portalu IslamOnline povodom objavljivanja „Romana o Srebrenici“ Isnama Taljića na arapskom jeziku u izdanju „Daru’l- Selama“ u Kairu i Iskenderiji/Aleksadriji.)