MUSLIMANI U EVROPI IZMEĐU GLOBALIZACIJE I LOKALIZACIJE - Schmid, Hansjorg; Smailagić, Vedad (Novi Muallim, 2008)
DRUŠTVENO-POLITIČKE I TEOLOŠKE PERSPEKTIVE NA PRIMJERIMA ENESA KARIĆA I TARIKA RAMADANA Tekst objavljen u: Cibedo-beiträge, 4/2007., Str. 8-16 Prijevod: Vedad Smailagić