POZNATI UČENJACI U OBLASTI PRAVA I VJERE - Uzunčaršili, Ismail Hakki; Bašić, Kemal (Novi Muallim, 2008)
Ovo je prijevod sedamnaestog poglavlja iz knjige Osmanli devletinin ilmiye teškilati (Naučne ustanove u Osmanskoj državi ). Mi smo se služili izdanjem iz 1988. godine, Ankara. Poglavlje se nalazi na stranicama 227-239. Prijevod s turskog: Kemal Bašić