ALLAH ŽELI DA SE POMAŽEMO (NASTAVNA PRIPREMA ZA SAT)

Autor(i)

  • Faruk Hajdarević

DOI:

https://doi.org/10.26340/muallim.v21i81.1760

Ključne riječi:

Islamska vjeronauka, nastavna priprema za sat, osnovna škola

Sažetak

UDK 371.3:28

Ovaj rad sadrži nastavnu pripremu za sat Islamske vjeronauke u osnovnoj školi. Priprema sadrži odrednice same nastavne jedinice, mikroartikulaciju nastavnog sata sa detaljnim smjernicama i objašnjenjima u uvodnom,
glavnom i završnom dijelu.
Uvodni dio sadrži uvertiru i psihološku pripremu za obradu novog gradiva, vodeći računa na osvrt i ponavljanje prethodno obrađenog, te povezivanja sa novim u jednu cjelinu.
U glavnom dijelu planirana je obrada novog sadržaja, imajući u vidu jedinstvo svih subjekata nastave, ciljeva i zadataka, nastavnih metoda, oblika rada, te podjednaku zastupljenost svih učenika u radu korištenjem nastavnih sredstava i materijala u nastavi. U ovom dijelu je predviđen samostalan rad učenika u grupama vezan za navedenu nastavnu jedinicu.
Završni dio će sublimirati obrađeno gradivo u cjelinu sa intencijom postizanja očekivanih ishoda učenja.
Kroz analizu i diskusiju o sadržaju obrađenog gradiva i samostalnih radova učenika, istaći će se jedinstvo ciljeva i zadataka ovog nastavnog sata. Usaglašeni zaključci bi se trebali manifestirati kroz svakodnevno  ponašanje učenika.

Downloads

Objavljeno

18-09-2020

How to Cite

Hajdarević, F. (2020). ALLAH ŽELI DA SE POMAŽEMO (NASTAVNA PRIPREMA ZA SAT). Novi Muallim, 21(81), 56–59. https://doi.org/10.26340/muallim.v21i81.1760