Ovogodišnji sportski susreti imama i uposlenika Islamske zajednice bit će održani u Mostaru

Ovogodišnji sportski susreti imama i uposlenika Islamske zajednice bit će održani u Mostaru

Facebook
LinkedIn
Twitter

Odbor za sport Udruženja ilmijje Islamske zajednice u BiH u mjesecu martu 2016. godine održao je redovnu sjednicu na kojoj su razmatrane pripreme za održavanje XVIII sportskih susreta članova Udruženja – imama, muderrisa i uposlenika IZ.

Predviđeno je da se ovogodišnji susreti održe u Mostaru. Domaćin ovogodišnjih susreta je Muftijstvo mostarsko u saradnji sa Okružnim odborom Udruženja ilmijje Mostar. U okviru gostovanja na radiju BIR predsjednik Odbora za sport Udruženja Ilmijje i glavni vojni imam Nesib ef. Hadžić je govorio o pripremama za ovogodišnje sportske susrete.

Pored organizacionih priprema za susrete predsjednik Hadžić je spomenuo rad na projektu reevidentiranja članstva istaknuvši važnost učešća registriranog članstva na Sportskim susretima, koji iz godine u godinu prema riječima Nesib ef. Hadžića svojim konceptom postaju mjesto i prilika za nova upoznavanja i ugodna druženja.

Kao rezultat svih dosadašnjih aktivnosti Udruženje Ilmijje je formiralo svoju reprezentaciju u malom nogometu, iza koje su brojne aktivnosti u proteklom periodu. Kako bi za reprezentaciju igrali najbolji, Udruženje Ilmijje je pokrenulo akciju odigravanja pripremnih utakmica sa reprezentacijama okružnih odbora.

Ovogodišnji sportski susreti imama i uposlenika Islamske zajednice bit će održani u Mostaru od 31. jula do 03. augusta 2016. godine.