O projektu E-Ilmijja

O projektu E-Ilmijja

Projekat E-ILMIJJA je pokrenulo uredništvo Novog Muallima 2017. godine i predstavlja edukativnu platformu Udruženja ilmijje. Cilj je kroz različite online seminare i kurseve raditi na kontinuiranoj edukaciji članstva, odnosno imama, studenata fakulteta islamskih nauka, polaznika medresa i drugih zainteresiranih iz oblasti islamskih i društvenih studija, te segmenta organizacije rada u pozivu.

E-ILMIJJA je inovativni sistem, s mogućnošću kontinuiranoga razvoja za doedukaciju imama /e-learning platforme/ koji je pripremljen u svrhu ponude zahtijevanih edukacijskih sadržaja sa slobodnim pristupom ciljnim grupama.

E-ILMIJJA je puštena u rad i dostupna je svima. Za potrebe ovog projekta angažirani su saradnici: dr. Enes Karić, dr. Fikret Karčić, dr. Dževad Hodžić, Meho Šljivo, dr. Nezir Halilović, Mustafa Sušić, Elmina Mušinović, Muhamed Jusić, Adnan Rondić, Elvedin Subašić, Mehidin Bešlić i Šahsena Đulović. Snimljeno je 300 minuta video sadržaja i pripremljeno oko 150.000 karaktera tekstualnog materijala i 20 MB pdf sadržaja.

Projekt je izveden pod pokroviteljstvom reisu-l-uleme Husein ef. Kavazavoća, Ambasade OSCE u BiH i uz podršku Općine Centar Sarajevo.

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter