Udruženje ilmijje: Zabrinutost zbog prijetnji upućenih Reisu-l-ulemi i muslimanima u BiH

Udruženje ilmijje: Zabrinutost zbog prijetnji upućenih Reisu-l-ulemi i muslimanima u BiH

Facebook
LinkedIn
Twitter

Glavni odbor Udruženja ilmijje IZ u BiH 25. februara 2016. godine u Sarajevu je održao svoju redovnu sjednicu. Domaćini ovog skupa bili su Odbor Udruženja ilmijje Sarajevo i MIZ Sarajevo.

Na sjednici su razmatrana aktuelna pitanja u radu Udruženja, a posebno pitanje reevidentiranja članstva.  Predsjednik Odbora za sport Nesib ef Hadžić obavijestio je Glavni odbor da je sa muftijom mostarskim Salem ef. Dedovićem na nedavnom sastanku u Mostaru usaglašen prijedlog  da Muftijstvo mostarsko i Okružni odbor Udruženja ilmijje Mostar budu domaćini XVIII sportskih susreta članova Udruženja, imama i uposlenika IZ, u periodu od 31. jula do 3. augusta ove godine. Na sjednici je također usvojen Izvještaj o radu Glavnog odbora u 2015. godini.

Glavni odbor Udruženja ilmijje Islamske zajednice u BiH je ovom prilikom izrazio i svoju zabrinutost zbog činjenice da su se pojedinci i grupe odvažili na otvorene prijetnje bošnjačkom narodu i muslimanima, a posebno Reisu-l-ulemi i Vrhovnom muftiji Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, Husein ef. Kavazoviću. Glavni odbor Udruženja ilmijje podržava reformske procese u Rijasetu i Islamskoj zajednici u cjelini i daje punu podršku Reisu-l-ulemi u načinu vođenja zajednice muslimana u našoj domovini i dijaspori.