POSJETA PREDSJEDNIKA OKRUŽNOG ODBORA ILMIJJE BIHAĆ PREDSJEDNIKU SKUPŠTINE GRADA PRIJEDORA

POSJETA PREDSJEDNIKA OKRUŽNOG ODBORA ILMIJJE BIHAĆ PREDSJEDNIKU SKUPŠTINE GRADA PRIJEDORA

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter

U srijedu 17. juna u kancelariji Predsjednika skupštine Grada Prijedora mr. Ajdina Mešića, upriličen je sastanak na inicijativu predsjednika Okružnog odbora ilmijje Muftijstva bihaćkog Omer-ef. Redžića u prisustvu Ajdina-ef. Hrnjića – predsjednika Osnovnog odbora ilmijje u Kozarcu.
Na ovom sastanku, Predsjednik Okružnog odbora upoznao je gospodina Ajdina Mešića sa Udruženjem ilmijje, kao i sa ciljevima Okružnog odbora Muftijstva bihaćkog. Također gosti su prezentovali i kandidovali projekat “Govor u javnom prostoru” koji se odnosi na organizaciju stručnog seminara za imame i druge vjerske službenike. Projekat predviđa rad sa profesorima Akademije scenskih umjetnosti-glume, dikcije, govorništva i pokreta, kao i rad sa profesorima sa teoloških fakulteta u Bosni i Hercegovini.

Tom prilikom uručena je i knjiga gospodinu Mešiću “Reis Mehmed Džemaludin Čaušević” kao poklon predsjedniku skupštine Grada Prijedora, kojem su gosti izrazili veliku zahvalnost na gostoprimstvu i spremnosti da podrži rad Udruženja ilmijje i Okružnog odbora Bihać.