POSJETA PREDSJEDNIKA OKRUŽNOG ODBORA ILMIJJE BIHAĆ PREDSJEDNIKU SKUPŠTINE GRADA PRIJEDORA

POSJETA PREDSJEDNIKA OKRUŽNOG ODBORA ILMIJJE BIHAĆ PREDSJEDNIKU SKUPŠTINE GRADA PRIJEDORA

Facebook
LinkedIn
Twitter

U srijedu 17. juna u kancelariji Predsjednika skupštine Grada Prijedora mr. Ajdina Mešića, upriličen je sastanak na inicijativu predsjednika Okružnog odbora ilmijje Muftijstva bihaćkog Omer-ef. Redžića u prisustvu Ajdina-ef. Hrnjića – predsjednika Osnovnog odbora ilmijje u Kozarcu.
Na ovom sastanku, Predsjednik Okružnog odbora upoznao je gospodina Ajdina Mešića sa Udruženjem ilmijje, kao i sa ciljevima Okružnog odbora Muftijstva bihaćkog. Također gosti su prezentovali i kandidovali projekat “Govor u javnom prostoru” koji se odnosi na organizaciju stručnog seminara za imame i druge vjerske službenike. Projekat predviđa rad sa profesorima Akademije scenskih umjetnosti-glume, dikcije, govorništva i pokreta, kao i rad sa profesorima sa teoloških fakulteta u Bosni i Hercegovini.

Tom prilikom uručena je i knjiga gospodinu Mešiću “Reis Mehmed Džemaludin Čaušević” kao poklon predsjedniku skupštine Grada Prijedora, kojem su gosti izrazili veliku zahvalnost na gostoprimstvu i spremnosti da podrži rad Udruženja ilmijje i Okružnog odbora Bihać.