Muftija Dizdarević povodom Dana Ilmijje primio penzionirane imame

Muftija Dizdarević povodom Dana Ilmijje primio penzionirane imame

Facebook
LinkedIn
Twitter

U okviru obilježavanja Dana Ilmijje, u srijedu 30. septembra 2020. godine muftija zenički hfz. dr. Mevludin ef. Dizdarević u Zenici je primio imame koji su penzionirani u proteklih godinu dana.

Prijem, kojem je prisustvovao i rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Edin ef. Kavazović, organiziran je u čast sljedećih penzioniranih imama: Fuad ef. Ćeman, Sabit ef. Šiljić, Hazim ef. Spahić, Muharem ef. Muminović i Atif ef. Dedukić. Mevludin ef. Ibrišević bio je opravdano odsutan.

Muftija zenički u svom obraćanju, između ostaloga, imamima je zaželio lijepo zdravlje i lijepe penzionerske dane, ističući da oni koji su svoj radni vijek proveli u hizmetu muslimanima i Islamskoj zajednici zaslužuju da im se na dostojanstven način zahvalimo i iskažemo poštovanje.

Imami su izrazili zahvalnost muftiji na iskazanoj pažnji, ističući da je bila čast služiti Islamskoj zajednici i muslimanima, a bez obzira na težak put kojim su hodili u svojim karijerama naglasili su: ”Kada bi se opet rodili istim bi putem krenuli”!

(www.muftijstvo.ba)