Muftija Dizdarević povodom Dana Ilmijje primio nove hafize

Muftija Dizdarević povodom Dana Ilmijje primio nove hafize

Facebook
LinkedIn
Twitter

U okviru obilježavanja Dana Ilmijje, u srijedu 7. oktobra 2020. godine muftija zenički hfz. dr. Mevludin ef. Dizdarević u Zenici je primio hafize Muftiluka zeničkog koji su u protekloj godini položili hifz pred Komisijom Rijaseta IZ u BiH.

Prijem, kojem je prisustvovao i rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Edin ef. Kavazović, organiziran je u čast sljedećih hafiza: hfz. dr. Aiša Sinanović-Milinkić iz Zavidovića, hfz. Emir Ćeman iz Tešnja, hfz. Halid Jusić iz Zenice, hfz. Mustafa Sinanović iz Tešnja, hfz. dr. Ta'a Awad-Dedić iz Zenice, hfz. Abdulvahid Jusić iz Zenice, hfz. Amar Herceg iz Maglaja i hfz. Ermina Mekić-Mušić iz Zavidovića, dok su hfz. Damir Gičević iz Zenice i hfz. Rasim Ibrahimkadić iz Tešnja bili opravdano odsutni.

Nakon što je hafizima zaželio dobrodošlicu i upoznao ih sa organizacionom strukturom i radom Muftijstava zeničkog, muftija Dizdarević prezentirao je historijat učenja hifza u Zenici i Bosni i Hercegovini navodeći najznačajnije aktivnosti koje je Islamska zajednica realizirala i realizira u cilju promoviranja i unapređenja učenja Kur'ana napamet.

(www.muftijstvo.ba)