Muftija Fazlović primio predstavnike osnovnih odbora Udruženja ilmijje

Muftija Fazlović primio predstavnike osnovnih odbora Udruženja ilmijje

Facebook
LinkedIn
Twitter

Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović primio je u srijedu 7. oktobra 2020. godine predstavnike osnovnih odbora Udruženja ilmijje s područja Muftiluka tuzlanskog.

Prijem je upriličen povodom 108. godišnjice postojanja i rada Udruženja ilmijje Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Imami su muftiji Fazloviću predstavili projekte koji se realizuju u medžlisima, kao i aktivnosti Okružnog odbora ilmijje Tuzla. Istaknute su posjete i briga o penzionisanim imamima, porodicama imama, humanitarne aktivnosti, naglašeni su i neki od izazova u njihovom radu, kao i planovi za naredni period.

Muftija Fazlović je kazao da u važnoj misiji Islamske zajednice Udruženje ilmijje ima veliku povijesnu ulogu, i po svome vremenskom trajanju ali i po odgovornom i predanom radu njenih članova. Pohvalio je aktivnosti koje se realizuju u okviru rada ovog udruženja u našim medžlisima. Iskazao je spremnost da se i u narednom periodu snažno podrže projekti koje ovo udruženje organizuje na području Muftiluka tuzlanskog.

(www.muftijstvotz.ba)