Muftija Fazlović primio predstavnike osnovnih odbora Udruženja ilmijje

Muftija Fazlović primio predstavnike osnovnih odbora Udruženja ilmijje

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter

Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović primio je u srijedu 7. oktobra 2020. godine predstavnike osnovnih odbora Udruženja ilmijje s područja Muftiluka tuzlanskog.

Prijem je upriličen povodom 108. godišnjice postojanja i rada Udruženja ilmijje Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Imami su muftiji Fazloviću predstavili projekte koji se realizuju u medžlisima, kao i aktivnosti Okružnog odbora ilmijje Tuzla. Istaknute su posjete i briga o penzionisanim imamima, porodicama imama, humanitarne aktivnosti, naglašeni su i neki od izazova u njihovom radu, kao i planovi za naredni period.

Muftija Fazlović je kazao da u važnoj misiji Islamske zajednice Udruženje ilmijje ima veliku povijesnu ulogu, i po svome vremenskom trajanju ali i po odgovornom i predanom radu njenih članova. Pohvalio je aktivnosti koje se realizuju u okviru rada ovog udruženja u našim medžlisima. Iskazao je spremnost da se i u narednom periodu snažno podrže projekti koje ovo udruženje organizuje na području Muftiluka tuzlanskog.

(www.muftijstvotz.ba)