ERMIN EF. AHMIĆ LIČNOST DANA DNEVNOG AVAZA: RUKA POMOĆI I PRIJATELJSTVA

ERMIN EF. AHMIĆ LIČNOST DANA DNEVNOG AVAZA: RUKA POMOĆI I PRIJATELJSTVA

Facebook
LinkedIn
Twitter

U subotu 26. decembra 2020. godine Dnevni avaz je za LIČNOST DANA proglasio imama iz džemata Buci kod Visokog, Ermin ef. Ahmića, koji duže vrijeme okuplja omladinu koja pomaže mnogima u nevolji. Omladina iz njegovog džemata skoro svake sedmice putuje širom naše zemlje i donosi osmijeh i nadu ljudima koji su u teškoj situaciji i zaboravljeni. Prenosimo Vam tekst iz Dnevnog avaza.

Koliko god se političari trudili da razdvoje ljude u našoj zemlji, uvijek će biti mnogo više onih čiji je cilj pomoći komšiji u nevolji, bez obzira na njegovu vjeru. Tom logikom su se vodili i mladi džemata Buci kod Visokog kada su, prije dvije godine, počeli s humanitarnim aktivnostima.

Ekipa s Erminom ef. Ahmićem na čelu danas okuplja više od 200 ljudi iz naselja Buci, Visokog, cijele BiH, ali i dijaspore. Do sada su proveli više od 50 akcija, sakupili više od 100.000 KM, mnoštvo odjeće, obuće, školskog pribora, platili desetine računa za struju, vodu, a uz prijatelje koji se javljaju iz raznih krajeva svijeta, osiguravaju i stipendije djeci s kojom stupe u kontakt. Na najveći katolički blagdan Božić ef. Ahmić i njegov tim svratili su do svog komšije Ive Galića, koji je slijep i teško bolestan, obišli ga, obradovali poklonima i blagdan mu, barem na trenutak, učinili mnogo ljepšim.

Ermin ef. Ahmić rođen je 22. maja 1987. godine u Sarajevu. Završio je Medresu “Osman ef. Redžović” u Velikom Čajnom kod Visokog, a osam godina je imam džamije Beš Šerefe u naselju Buci kod Visokog.

Oženjen je i otac jednog djeteta.