ODRŽANA SKUPŠTINA UDRUŽENJA ILMIJJE ISLAMSKE ZAJEDNICE BOŠNJAKA U ŠVEDSKOJ

ODRŽANA SKUPŠTINA UDRUŽENJA ILMIJJE ISLAMSKE ZAJEDNICE BOŠNJAKA U ŠVEDSKOJ

Facebook
LinkedIn
Twitter

18. 01. 2021. godine, u ponedjeljak, putem JitsiMeet online platforme održana je redovna skupština Udruženja ilmijje Islamske zajednice Bošnjaka u Švedskoj. Skupština je otpočela učenjem Kur’ana i prigodnim obraćanjem aktuelnog predsjednika Udruženja ilmijje, te izborom radnog predsjedništva skupštine.

U toku skupštine usvojeni su izvještaji o radu, finansijski izvještaj, kao i izvještaj nadzornog odbora za prethodni period. Usvajanjem pomenutih izvještaja dosadašnji organi Udruženja ilmijje oslobođeni su odgovornosti, te se pristupilo usvajanju plana rada za 2021. godinu.  Uzimajući u obzir opće stanje pandemije i mjere izazvane corona virusom skupština Udruženja ilmijje je dala u zadatak novoizabranom odboru Udruženja ilmijje da u skladu sa svojim ovlaštenjima, prilikama i potrebama planira aktivnosti u 2021. godinu poštujući sve mjere u zaštiti zdravlja članova Udruženja ilmijje i njihovih porodica.

Skupština je podržala prijedloge da se u 2021. godini u sklopu plana rada aktivno radi na pisanju ili dopunjavanju normativnih akata Udruženja Ilmijje, kao i kampanji učlanjivanja novih članova iz redova aktivnih ili penzionisanih imama i muallima na području Islamske zajednice Bošnjaka u Švedskoj.

Odlukom Skupštine Udruženja ilmijje izabrani su organi Udruženja ilmijje kako slijedi:

Upravni odbor Udruženja ilmijje

hafiz Adis ef. Baručić – predsjednik

Hamza ef. Terzić – sekretar

Hasan ef. Jašarević – blagajnik

Merzuk ef. Hadžirušidović – član

Suad ef. Kazaferović – član

Mubin ef. Neimarlija – rezervni član

Tarik ef. Buza – rezervni član

Nadzorni odbor Udruženja ilmijje

Idriz ef. Karaman

Mustafa ef. Šetkić

Benjamin ef. Dučić

Sud o članstvu

Idriz ef. Karaman

hafiz Adis ef. Baručić

Elvedin ef. Bešlija

Na kraju skupštine prisutnima se obratio Glavni imam Islamske zajednice Bošnjaka u Švedskoj, Idriz ef. Karaman, izražavajući svoje zadovoljstvo održanom skupštinom i upućujući prigodne savjete prisutnim imamima. Nekoliko završnih riječi i napomena uputio je i novoizabrani predsjednik Udruženja ilmijje, hafiz Adis ef. Baručić, podsjećajući prisutne na bitnost njihovog angažmana u svim domenima rada Udruženja ilmijje.

Skupština je završena učenjem Kur'ana i dovom Idriz ef. Karamana.