ODRŽANA SJEDNICA OKRUŽNOG ODBORA UDRUŽENJA ILMIJJE MOSTAR

ODRŽANA SJEDNICA OKRUŽNOG ODBORA UDRUŽENJA ILMIJJE MOSTAR

Facebook
LinkedIn
Twitter

U ponedjeljak 24. maja 2021. godine u Mostaru je održana 3. po redu sjednica Okružnog odbora Udruženja Ilmijje Mostar kojom je predsjedavao predsjednik Okružnog odbora Mostar Nihad-ef. Ahmetović.

Sjednici su prisustvovali mr. Dino-ef. Maksumić – glavni imam Medžlisa IZ Mostar i izaslanik Muftije mostarskog te predsjednici Odbora ilmijje Mustafa-ef. Jelovac (Mostar),  Sadet-ef. Bilalić (Gacko, Bileća, Trebinje i Nevesinje), Ćamil-ef. Pindžo (Konjic), Asim-ef. Bajrić (Stolac, Čapljina i Ljubuški), Samir-ef. Đonlagić (Livno i Glamoč), Šefko-ef. Tinjak („Karađoz-begova medresa“ Mostar).

Na sjednici su predsjednici Odbora podnijeli izvještaje za prethodni period a razgovaralo se o aktivnostima u budućem radu, pitanju članarine i razno. Ostavku na mjesto predsjednika Odbora ilmijje Stolac, Čapljina i Ljubuški podnio je Asim-ef. Bajrić, a na njegovo mjesto za v.d. predsjednika, do izbora novog imenovan je Ibrica-ef. Kurtović (Čapljina). Istaknuta je dobra saradnja sa Glavnim odborom Udruženja Ilmijje IZ u BiH te Muftijstvom mostarskim na čelu s muftijom mr. Salem ef. Dedovićem.