PROZOR: MUFTIJA DEDOVIĆ I NAČELNIK IVANČEVIĆ RAZGOVARALI O MEĐUNACIONALNIM ODNOSIMA

PROZOR: MUFTIJA DEDOVIĆ I NAČELNIK IVANČEVIĆ RAZGOVARALI O MEĐUNACIONALNIM ODNOSIMA

Facebook
LinkedIn
Twitter

U srijedu, 22. septembra 2021. godine, muftija mostarski Salem-ef. Dedović boravio je u posjeti Opštini i Medžlisu Islamske zajednice (MIZ) Prozor.

Glavnim imam MIZ Prozor Safet-ef. Pozder muftiju je upoznao sa stanjem vjerskog života i aktivnostima koje se realizuju na području ovog medžlisa. Sastanku je prisustvovao i predsjednik Okružnog odbora Ilmije Mostar Nihad-ef. Ahmetović.

Potom je upriličen sastanak sa načelnikom općine Prozor-Rama Jozom Ivančevićem. Sastanku su prisustvovali i pomoćnici načelnika Enes Manov i Ivo Zane, dok su u pratnji muftije bili glavni imam Safet-ef. Pozder i Nihad-ef. Ahmetović.

Razgovarano je o ukupnim društvenim prilikama u kojim žive građani na području općine.

Muftija je iskazao zabrinutost jer je u posljednje vrijeme zabilježeno učestalo ispisivanje uvredljivih grafita na imovini Islamske zajednice, što se negativno odražava na suživot i međukomšijske odnose. Izrazio je nadu da će policijske strukture otkriti i sankcionisati počinitelje.

Načelnik Ivančević je osudio ispade koji su se dogodili u posljednje vrijeme i izrazio čvrsto uvjerenje da su međunacionalni odnosi stabilni i da ni na koji način neće biti poljuljan ostvareni nivo povjerenja.

Muftija je zahvalio načelniku što općina Prozor-Rama iskazuje pažnju i poštovanje prema svim vjerskim zajednicama i što nastoji osigurati bolje infrastrukturne i komunalne usluge i poboljšati standard života za sve stanovnike.

U okviru posjete Prozoru muftija se susreo i sa direktorom OŠ “Alija Isaković” Esmirom Čajdinom. Razgovarano je o nastavnom procesu i izazovima s kojim se prosvjetni radnici susreću na planu obrazovanja i odgoja djece.

Muftija je ovom prilikom direktoru Čajdinu poželio mnogo uspjeha u radu i zahvalio se na predanom angažmanu učenika ove škole u aktivnostima koje realizuje Islamska zajednica.

(Preporod.info)