NASTAVLJEN PROGRAM OBILJEŽAVANJA DANA UDRUŽENJA ILMIJJE NA PODRUČJU MIZ TUZLA

NASTAVLJEN PROGRAM OBILJEŽAVANJA DANA UDRUŽENJA ILMIJJE NA PODRUČJU MIZ TUZLA

Facebook
LinkedIn
Twitter

Prigodnim aktivnostima nastavljen je program obilježavanja Dana Udruženja ilmijje na području Medžlisa Islamske zajednice Tuzla.

Predstavnici Medžlisa Tuzla i Ilmijje Tuzla jučer su obišli mezar dugogodišnjeg glavnog imama Muhamed-ef. Lugavića i tuzlanskih alima: hfz. Abdullah Budimlije, Besim-ef. Čanića, Kemal-ef. Bajramovića, hfz. Abdu-l-Mun'im Ebu Jasira i Kemal-ef. Bašića, te su  ih se na ovaj važan datum sjetili učenjem Fatihe.

U Džindijskoj džamiji proučen Jasin-i-šerif i kelimei-tevhid a program je završen učenjem hatma-dove pred duše članova OO Ilmijje koji su preselili na bolji svijet.

Aktivnostima je prisustvovao glavni imam hafiz Ahmed-ef. Huskanović, predsjednik OO Ilmijje Tuzla Sadif-ef. Mahmutović, profesori Behram-begove medrese, kao i tuzlanski imami.

Istog dana u Medžlisu Tuzla upriličen je prijem za imame koji su obavljali imamsku službu u tuzlanskim džematima u proteklom periodu, a koji se sada bave nekim drugim poslovima i zadaci u Zajednici i van nje, a prijemu su prisustvovali Mersad Pašić, Ermin Talić i Mirsad Hasić.

Glavni imam hafiz Huskanović i predsjednik OO Ilmijje Mahmutović uručili su im prigodne hedije i iskazali zahvalnost za doprinos Zajednici i džematima u kojima su obavljali imamsku službu.

Prijemu su prisustvovali sekretar Medžlisa mr. Dženan Rahmanović i Esmir-ef. Hasanović.

Ovogodišnjim programom planirane su i druge aktivnosti koje će se realizovati u narednim danima.

(Preporod.info)