OKRUŽNI ODBOR UDRUŽENJA ILMIJJE VOJNOG MUFTIJSTVA: SASTANAK I POSJETA KALIMA RESORTU

OKRUŽNI ODBOR UDRUŽENJA ILMIJJE VOJNOG MUFTIJSTVA: SASTANAK I POSJETA KALIMA RESORTU

Facebook
LinkedIn
Twitter

Okružni odbor Udruženja ilmijje Vojnog muftijstva je u utorak 05. oktobra 2021. godine, u okviru obilježavanja 109. godišnjice Udruženja ilmijje, upriličio sastanak i posjetu novootvorenom kompleksu „Kalima Resort“ u Podveležju kod Mostara. Bila je to prilika da se posjeti moderni kompleks Islamske zajednice sa Centrom za stare i nemoćne, džamijom, hotelom, restoranom za turiste i drugim zanimljivim sadržajima. Kompleks na nadmorskoj visini iznad 700 metara, jedan je od najljepših u Bosni i Hercegovini.

Inače ovo je prva ustanova ove vrste koja djeluje u sklopu Islamske zajednice u BiH, a projekat koji je koštao 4,5 miliona konvertibilnih maraka (KM) realizirao je Medžlis IZ Mostar. O ovom projektu, njegovim perspektivama te razvoju vakufa u Mostaru gostima su govorili predsjednik Medžlisa IZ Mostar g. Džafer Alić, koji je u obraćanju prisutnima rekao je da je ideja o ovom plemenitom projektu nastala još 2010, a da je uz kontinuirani i sistemski rad kamen temeljac postavljen 2018. godine.

Objekat se inače prostire na više od 2.000 kvadratnih metara. Rehabilitacijski centar će primati pokretne i nepokretne osobe koje će na raspolaganju imati 42 sobe sa najsavremenijom opremom i u skladu s evropskim standardima, dok ih je 18 predviđeno za turiste i druge posjetioce. U novootvorenom kompleksu posao je nedavno dobilo 30 radnika, o čemu je više govorio direktor Centra g. Eldis Balić.

Na sastanku Okružnog odbora Udruženja ilmijje Vojnog muftijstva kojim je rukovodio predsjednik OO Haris ef. Hadžić prisutni su bili i muftija vojni Hadis ef. Pašalić te predsjednik Udruženja ilmijje IZ u BiH Nesib ef. Hadžić. Pored uobičajenih aktivnosti i prezentovanja projekata Okružnog odbora Vojnog muftijstva,  na sastanku je bilo govora i o izmjeni Pravilnika o radu Okružnog odbora Vojnog muftijstva.