KOTOR VAROŠ: DRUŽENJEM IMAMA SA PORODICAMA OBILJEŽEN DAN ILMIJJE

KOTOR VAROŠ: DRUŽENJEM IMAMA SA PORODICAMA OBILJEŽEN DAN ILMIJJE

Facebook
LinkedIn
Twitter

Već tradicionalno Odbor Udruženja ilmijje Kotor Varoš organizira druženje imama i njihovih porodica u sklopu obilježavanja Dana Udruženja ilmijje.  Ove godine druženje je organizirano u džematu Vranić u Kotor Varošu, odnosno u kompleksu Omladinskog doma u sklopu kojeg ima sportski teren, kao i mnogobrojni sadržaji za rekreaciju, a sve ovo su izgradile vrijedne džematlije džemata Vranić na čelu sa imamom Asmir-ef. Skopljakom.

Pored druženja, razgovora i pošalica, ali i dječije graje 25-ero djece imama koji žive i rade u Kotor Varošu imami su proučili Ja-sin pred duše svih imama koji su radili na području Medžlisa islamske zajednice Kotor Varoš i obišli mezare dvojice imama koji su ukopani u džematu Vranić, Salih-ef. Julčina i njegovog sin Omer-efendije.  Dovu je proučio predsjednik Odbora ilmijje Kotor Varoš Muharem-ef. Muslić .

Druženje je završeno ranije nego to obično bude, jer je taj dan bila dženaza vrijednom džematliji Hasibu Đokiću iz džemata Garići, a dženazi je prisustvovao veliki broj imama i džematlija.