ODRŽANA SKUPŠTINA UDRUŽENJA ILMIJJE ISLAMSKE ZAJEDNICE BOŠNJAKA U ŠVEDSKOJ

ODRŽANA SKUPŠTINA UDRUŽENJA ILMIJJE ISLAMSKE ZAJEDNICE BOŠNJAKA U ŠVEDSKOJ

Facebook
LinkedIn
Twitter

U Jönköpingu 24. januara održana je redovna Skupština Udruženja ilmijje Islamske zajednice Bošnjaka u Švedskoj.

Skupština je počela učenjem Kur’ana i prigodnim obraćanjem aktuelnog predsjednika Udruženja ilmijje, te izborom radnog predsjedništva Skupštine.

U toku Skupštine jednoglasno su usvojeni normativni akti Udruženja ilmijje, izvještaj o radu, finansijski izvještaj, kao i izvještaj nadzornog odbora za 2021. godinu. Istaknut je i pohvaljen rad organa u 2021. godini i izraženo zadovoljstvo urađenim na polju povećanja broja članova, održavanjem sastanaka i seminara, kao i transparentnim radom na svim poljima.

Usvojeni su pomenuti izvještaji, te se pristupilo usvajanju plana rada i budžeta za 2022. godinu.  Uzimajući u obzir opće stanje pandemije i mjere izazvane koronavirusom Skupština Udruženja Ilmijje je dala u zadatak izabranom odboru Udruženja Ilmijje da u skladu sa svojim ovlaštenjima, prilikama i potrebama planira aktivnosti i budžet u 2022. godini poštujući sve mjere u zaštiti zdravlja članova Udruženja Ilmijje i njihovih porodica.

Odlukom Skupštine Udruženja Ilmijje izabrani su organi Udruženja Ilmijje.

U Upravni odbor izabrani su: Suad-ef. Kazaferović – predsjednik, hafiz Adis-ef. Baručić – sekretar, Hamza-ef. Terzić – blagajnik, Mubin-ef. Neimarlija – član, Hasan ef. Jašarević – član, Ismail-ef. Mehtić – rezervni član i Mersed-ef. Delić  – rezervni član.

U Nadzorni odbor izabrani su: Idriz-ef. Karaman, Mustafa-ef. Šetkić i hafiz Jusuf-ef. Horozović.

Sud o članstvu čine sljedeći članovi: Idriz-ef. Karaman, hafiz Adis-ef. Baručić i Almedin-ef. Spahić.

Na kraju skupštine prisutnima se obratio glavni imam Islamske zajednice Bošnjaka u Švedskoj, Idriz-ef. Karaman, izražavajući svoje zadovoljstvo održanom Skupštinom i upućujući prigodne savjete prisutnim imamima.

Nekoliko završnih riječi i napomena uputio je i novoizabrani predsjednik Udruženja ilmijje, Suad-ef. Kazaferović, podsjećajući prisutne na bitnost njihovog angažmana u svim domenima rada Udruženja ilmijje.