ODRŽANI SPORTSKI SUSRETI IMAMA MUFTIJSTVA TUZLANSKOG

ODRŽANI SPORTSKI SUSRETI IMAMA MUFTIJSTVA TUZLANSKOG

Facebook
LinkedIn
Twitter

U utorak, 7. juna 2022. godine, na lokalitetu Mektebskog centra u Dubnici, Medžlis Islamske zajednice Kalesija, održani su Sportski susreti imama s područja Muftijstva tuzlanskog.

Više od dvije decenije održavaju se Sportski susreti imama i uposlenika Islamske zajednice u BiH. U prethodne dvije godine, zbog pandemije, Sportski susreti imama nisu organizovani, te su ovogodišnji Sportski susreti bili prilika da se imami s područja Muftijstva tuzlanskog ponovo okupe na jednom mjestu uz druženje i nadmetanje u sportskim disciplinama.

Sportski susreti započeli su svečanim otvaranjem u okviru kojeg je dobrodošlicu izrazio glavni imam Medžlisa IZ Kalesija Muharem-ef. Mešanović. U ime načelnika općine Kalesija Seada Džafića, prisutnima se obratio šef kabineta općinskog načelnika Mujo Tosunbegović.

Sportskim susretima su prisustvovali Nesib Hadžić, predsjednik Udruženja ilmijje IZ u BiH i Edin Spahić sekretar Udruženja. Ovom prilikom predsjednik Udruženja ilmijje je održao sastanak sa predsjednikom Okružnog odbora Udruženja ilmijje Tuzla Amel ef. Mukinovićem a sastanku su prisustvovali i predsjednici osnovnih odbora Udruženja ilmijje sa područja Muftijstva tuzlanskog.

U ime muftija tuzlanskog Vahid-ef. Fazlovića, Sportske susrete je otvorio dr. Mensur Husić, rukovodilac Službe za vjerske i odgojno-obrazovne poslove Muftijstva tuzlanskog.

Organizatori Sportskih susreta bili su Okružni odbor Udruženja ilmijje Muftijstva tuzlanskog i Osnovni odbor Udruženja ilmijje Kalesija, a učestvovali su imami iz sedam medžlisa: Gračanica, Puračić, Živinice, Banovići, Tuzla, Zvornik i Kalesija.

Nakon održanih takmičenja u sportskim disciplinama ostvareni su sljedeći rezultati:

Šah

1. Kalesija

2. Tuzla

3. Gračanica

Stoni tenis

1. Zvornik

2. Tuzla

3. Gračanica

Odbojka

1. Kalesija

2. Gračanica

3. Zvornik

Košarka

1. Tuzla

2. Kalesija

3. Gračanica

Fudbal

1. Kalesija

2. Gračanica

3. Tuzla