KOZARAC: IMAMI IZ MAGLAJA I KOZARCA OBILJEŽILI DAN UDRUŽENJA ILMIJJE

KOZARAC: IMAMI IZ MAGLAJA I KOZARCA OBILJEŽILI DAN UDRUŽENJA ILMIJJE

Facebook
LinkedIn
Twitter

Imami Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Maglaj posjetili su imame MIZ Kozarac te su zajednički obilježili Dan Udruženja ilmijje.

Saradnja, međusobna druženja i posjete imama ova dva medžlisa traju dugi niz godina. U srijedu održano druženje je četvrto po redu koje je upriličeno.

Nakon zajedničke jutarnje kahve i druženja, održana je svečana sjednica ilmijje koja je počela učenjem sure Jasin pred duše svih imama koji su preselili na Ahiret. Nakon toga prisutnima su se obratili glavni imam MIZ Kozarac hfz. Amir-ef. Mahić, predsjednik Okružnog odbora ilmijje Muftijstva bihaćkog, Omer-ef. Redžić, predsjednici Osnovnih odbora imijje Kozarac i Maglaj Enver-ef. Vardo i Ajdin-ef. Hrnić, te glavni maglajski imam mr. Nevres-ef. Hodžić.

Na kraju svečane sjednice glavni imami i predsjednici ilmijje su razmjenili prigodne poklone s ciljem dugotrajnog sjećanja na zajedničko druženje.

Nakon sjednice, imami su posjetili lokalitet logora Trnopolje i Šehidsko mezarje Kamičani. U sklopu posjete Šehidskom mezarju zijaretili su mezar imama šehida Hamid-ef. Softića, te pred njegovu dušu i pred duše ostalih šehida proučili Fatihu.

U nastavku cjelodnevnog druženja upriličeno je i odigravanje prijateljske utakmice. Utakmica je bila korektna i “teška”, a domaćini su za “mrvicu” bili bolji.

Izvor: Medžlis IZ Kozarac