ILMIJJA MOSTAR: PODRŠKA LEGITIMNIM ZAHTJEVIMA DŽEMATLIJA RABRANA ZA ADAPTACIJU DŽAMIJE I ORGANIZACIJE VJERSKOG ŽIVOTA

ILMIJJA MOSTAR: PODRŠKA LEGITIMNIM ZAHTJEVIMA DŽEMATLIJA RABRANA ZA ADAPTACIJU DŽAMIJE I ORGANIZACIJE VJERSKOG ŽIVOTA

Facebook
LinkedIn
Twitter

Okružni odbor (OO) Udruženja ilmijje Mostar, nakon održane sjednice u Stocu i posjete džematlijama Rabrana, izrazio je punu podršku svom kolegi Amer-ef. Beći, hatibu Tucakovića-džamije u Rabranima i njenim džemalijama, da ustraju u svom legitimnom zahtjevu adaptacije džamije i organizacije vjerskog života shodno normativnim aktima Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

– Današnjom posjetom željeli smo poslati jasnu i nedvosmslenu poruku da su i oni ravnopravni članovi Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, te da imaju puno pravo organizirati vjerski život na dostojanstven način, kako to priliči savremenom civillizacijskom trenutku.

Naša podrška, ovisno o njihovim iskazanim potrebama, podrazumijeva sve segmente pomoći iz našeg djelokruga rada.

Koristimo priliku da pozovemo kolege imame u Bosni i Hercegovini i bošnjačkoj dijaspori da apeliraju na svoje džematlije da se suzdrže od komentara na društvenim mrežama koji su opterećeni viškom emocija, pogotovo da ne lamentiraju sa logikom reciprociteta o zabrani gradnje vjerskih objekata u njihovim sredinama, jer priječiti slobode vjeroispovijesti bilo kome nije u duhu islama i islamskog učenja – kaže se u saopćenju OO Udruženja Ilmijje Mostar koje potpisuje Nihad-ef. Ahmetović.