MUFTIJA FAZLOVIĆ NA SJEDNICI OKRUŽNOG ODBORA ILMIJJE TUZLA: PREUZETI EMANETI POSTAVLJAJU POSEBAN IMPERATIV ODGOVORNOSTI

MUFTIJA FAZLOVIĆ NA SJEDNICI OKRUŽNOG ODBORA ILMIJJE TUZLA: PREUZETI EMANETI POSTAVLJAJU POSEBAN IMPERATIV ODGOVORNOSTI

Facebook
LinkedIn
Twitter

Sjednica Okružnog odbora ilmijje Tuzla održana je jučer, a njenom početku je prisustvovao muftija tuzlanski dr. Vahid-ef. Fazlović.

Muftija je iskazao podršku radu Udruženja ilmijje, te zahvalio potpredsjedniku Glavnog odbora Udruženja ilmijje Damir-ef. Peštaliću, predsjedniku Okružnog odbora ilmijje Tuzla Amel-ef. Mukinoviću i njegovom zamjeniku Muji-ef. Durmiševiću, te predsjednicima osnovnih odbora Udruženja ilmijje na području muftiluka tuzlanskog za realizirane aktivnosti u prethodnom mandatu.

Istakao je da preuzeti emaneti pred kolektiv i pojedince postavljaju poseban imperativ odgovornosti i požrtvovanosti na planu njihove realizacije te je poželio uspješan rad članovima u novom mandatu.

U radnom dijelu sjednice kojem je prisustvovao rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva tuzlanskog dr. Mensur-ef. Husić izabrano je rukovodstvo.

Za predsjednika Okružnog odbora ilmijje Tuzla izabran je Kenan-ef. Aliefendić, a za potpredsjednika Sadif-ef. Mahmutović. Izabrani su i predstavnici za Glavni odbor Udruženja ilmijje Samir-ef. Camić i Emir-ef. Brašnjić.