ČLANOVI ODBORA UDRUŽENJA ILMIJJE CAZIN POSJETILI DŽEMAT MALJEVAC (HRVATSKA)

ČLANOVI ODBORA UDRUŽENJA ILMIJJE CAZIN POSJETILI DŽEMAT MALJEVAC (HRVATSKA)

Facebook
LinkedIn
Twitter

U utorak 23. maja 2023. godine predstavnici Udruženja ilmijje Cazin, njih dvanaest posjetilo je džemat Maljevac (Hrvatska) i gradilište budućeg Islamskog centra u ovom mjestu. Predvođeni predsjednikom prof. Ibrahimom ef. Redžićem cazinski su imami iskazali punu podršku u radu džemata Maljevac, a pogotovo na projektu izgradnje Islamskog centra.

Kako i doliči domaćinu, musafire su ugostili u njihovim skromnim prostorijama, gdje je upriličeno i prigodno druženje.  Cazinski imami su tom prilikom dali svoje priloge za izgradnju Islamskog centra.  

Nakon upoznavanja s radom džemata i dinamici pripreme projekta domaćini su imamima uručili skromne darove s promotivnim materijalima. Predsjedniku prof. Redžiću je uručen poklon (levha i knjižni časopis) za potrebe Ilmijje. Inače, dok je on bio imam u džematu Šturlić, dobivena je saglasnost za izvođenjem nastave islamskog vjeronauka u Područnoj školi Kruškovača (20.3.1991.), kada se škola u Cetingradu zvala “Milan Čakširan”. To je bilo na samom početku uspostave suvereniteta Republike Hrvatske.

Ovo je bio prvi organizirani posjet imama nakon kamena temeljca, a domaćini su poručili kako im ovaj posjet cazinskih imama puno znači.