MUFTIJA KUDIĆ SA NOVOIMENOVANIM RUKOVODSTVOM OKRUŽNOG ODBORA ILMIJJE BIHAĆ: OSLUŠKIVATI I KANDIDOVATI POTREBE IMAMA

MUFTIJA KUDIĆ SA NOVOIMENOVANIM RUKOVODSTVOM OKRUŽNOG ODBORA ILMIJJE BIHAĆ: OSLUŠKIVATI I KANDIDOVATI POTREBE IMAMA

Facebook
LinkedIn
Twitter

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić, razgovarao je sa novoizabranim predsjednikom i sekretarom Okružnog odbora Udruženja ilmijje Bihać Selmir-ef. Hurićem i Emsad-ef. Sadikovićem.

Predsjednik Hurić je muftiju Kudića upoznao sa aktivnostima koje sprovodi Okružni odbor, te mu je prenio impresije sa nedavno održanih susreta demobilisanih imama i imama logoraša u Sarajevu.

Razgovarali su i o drugim aktivnostima i vizijama za buduće djelovanje i saradnju.

Muftija Kudić je čestitao efendiji Huriću na izboru za predsjednika Okružnog odbora i poželio mu mnogo uspjeha u radu.

– Udruženje ilmiije je važan segment rada imama unutar struktura Islamske zajednice. Smisao njegovog postojanja jeste da promišlja i kandiduje potrebe imama, da bude servis imamima i članovima Udruženja u njihovim zahtjevima i njihovoj misiji. Stoga je i naša obaveza da ga podržimo u misijskom djelovanju i zalaganju za što kvalitetniji položaj imama. Drago mi je da Okružni odbor Bihać djeluje sinhronizirano, da imaju viziju i da djeluju progresivno i u interesu svojih članova. Čestitam Selmir-ef. Huriću na izboru za predsjednika Okružnog obrora i želim mu puno uspjeha u radu i djelovanju – izjavio je muftija Kudić, pohvalivši i dosadašnju saradnju Udruženja ilmijje sa Muftijstvom.

Selmir-ef. Hurić se zahvalio muftiji Kudiću na prijemu i na veoma konstruktivnom i otvorenom razgovoru. On je iskazao zahvalnost njegovom prethodniku Omer-ef. Redžiću i zahvalio se kolegama koji su ga jednoglasno izabrali za predsjednika Okružnog odbora ilmijje Bihać.

– Zahvaljujem našem cijenjenom muftiji na prijemu i na otvorenom razgovoru. Predstavio sam mu dosadašnje aktivnosti Udruženja ilmijje, prenio sam mu impresije sa nedavno održanih susreta demobilisanih imama i imama logoraša i predstavio muftiji aktivnosti oko sportskih susreta imama koje će se ove godine organizirati u Turskoj. Razgovarali smo i o aktivnijem sudjelovanju Udruženja ilmijje u donošenju odluka unutar Islamske zajednice, te o predstavljanju predstavnika ilmijje u tijelima Muftijstva bihaćkog.

Posebno mi je drago da smo dosta vremena proveli razgovarajući o vraćanju iluma (nauke) u ilmijju, tj. razgovor o projektima edukacije, izdavanja publikacija i osnaživanje i poticanje imama za dodatnim obrazovanjem i sticanjem akademskih titula. Zahvalan sam svojim kolegama na podršci i svom prethodniku Omer-ef. Redžiću na kvalitetnom vođenju udruženja u proteklom periodu – izjavio je predsjednik Hurić.