111. GODIŠNJICA UDRUŽENJA ILMIJJE: DRUŽENJE I SVEČANI RUČAK ZA ČLANOVE ODBORA UDRUŽENJA ILMIJJE PROZOR/JABLANICA

111. GODIŠNJICA UDRUŽENJA ILMIJJE: DRUŽENJE I SVEČANI RUČAK ZA ČLANOVE ODBORA UDRUŽENJA ILMIJJE PROZOR/JABLANICA

Facebook
LinkedIn
Twitter

U povodu obilježavanja 111. godišnjice Udruženja ilmijje IZ u BiH, u subotu 23. septembra 2023. godine u Jablanici je organizovano druženje i svečani ručak za predsjednike, glavne imame, imame, vjeroučitelje i uposlenike Odbora/Medžlisa Prozor i Jablanica. Ova dva medžlisa ujedno čine jedan Odbor Udruženja ilmijje, a organizator ovog susreta je bio Nihad-ef. Ahmetović, predsjednik Odbora Udruženja ilmijje Prozor/Jablanica,  ujedno i predsjednik Okružnog odbora Udruženja ilmijje Mostar.

Ovom skupu je prisustvovao i sekretar Udruženja ilmijje IZ u BiH Edin-ef. Spahić, koji je poselamio prisutne, prenio selame predsjednika Udruženja ilmijje IZ u BiH Nesib-ef. Hadžića, te svima čestitao 111. godišnjicu govoreći o sadržajima i programima obilježavanja uz poziv prisutnima da prisustvuju istim. Prisutne su poselamili uputivši čestitke i glavni imami MIZ Prozor i MIZ Jablanica Safet-ef. Pozder i Ekrem-ef. Hodžić.  

Članovi Odbora Prozor/Jablanica su se učenjem Fatihe sjetili svih imama šehida, vjeroučitelja i drugih uposlenika Zajednice koji više nisu među živima.

Na kraju, predsjednik Okružnog odbora Udruženja ilmijje Mostar Nihad-ef. Ahmetović je svim prisutnim članovima uručio zahvalnice i prigodne poklone za misijski rad u službi Islamske zajednice i za dobrobit našeg naroda i naše Domovine BiH.