ODBOR UDRUŽENJA ILMIJJE KALESIJA: SVEČANOM SJEDNICOM OBILJEŽENA 111. GODIŠNJICA UDRUŽENJA ILMIJJE

ODBOR UDRUŽENJA ILMIJJE KALESIJA: SVEČANOM SJEDNICOM OBILJEŽENA 111. GODIŠNJICA UDRUŽENJA ILMIJJE

Facebook
LinkedIn
Twitter

U petak, 22. septembra 2023. godine, svečanom sjednicom Odbora Udruženja ilmijje Kalesija, obilježena je 111. godišnjica od osnivanja Udruženja ilmijje u Bosni i Hercegovini. Sjednicu je vodio predsjednik Odbora Udruženja ilmijje Kalesija Muamer ef. Bukvarević, koji je u svom obraćanju istakao da je ova generacija imama ponosna na svoje prethodnike, imame i muallime koji su djelovali na području MIZ Kalesija, te je iskoristio priliku da se zahvali gostu na sjednici Nezim ef. Haliloviću Muderrisu.

Nakon predsjednika Bukvarevića, riječi dobrodošlice uputio je i glavni imam MIZ Kalesija Muharem ef. Mešanović upoznavši gosta s pozitivnim primjerima međusobne suradnje i potpore među članovima kolektiva i Odbora Udruženja ilmijje u Kalesiji.

Na samom kraju prisutnim se obratio i gost Nezim ef. Halilović, ne krijući svoje zadovoljstvo prisustvom svečanoj sjednici. Muderris je prisutne imame podsjetio na važnost Udruženja ilmije u bosanskohercegovačkom društvu, te uputio nekoliko svojih razmišljanja i iskustava o unaprijeđenju imamskog rada u džematu. Na samome kraju, domaćini su Nezim ef. uručili skromnu hediju, koja će biti podsjetnik na ovo druženje sa članovima Odbora Udruženja ilmijje Kalesija.