POSJETA IMAMA ODBORA UDRUŽENJA ILMIJJE BRČKO JANJI I BIJELJINI

POSJETA IMAMA ODBORA UDRUŽENJA ILMIJJE BRČKO JANJI I BIJELJINI

Facebook
LinkedIn
Twitter

Udruženje ilmije Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini ove godine obilježava 111. godišnjicu postojanja. Članovi Odbora ilmijje i imami Medžlisa Islamske zajednice Brčko su ovim povodom početkom mjeseca oktobra posjetili imame Medžlisa IZ Janja i Medžlisa IZ Bijeljina.

U dva odvojena susreta u Janji i Bijeljini, gosti su imali priliku razgovarati sa domaćinima o radu i realizaciji najvažnijih projekata semberskih medžlisa. Predsjednik Odbora ilmijje Brčko, Aliefendić Kenan-ef. je bio spriječen da dođe, te je goste predvodio glavni imam dr. Gobeljić Mustafa-ef.

Glavni imam MIZ Janja, hafiz Omer-ef. Camić se u svom obraćanju gostima osvrnuo na rad imama u Medžlisu IZ Janja, a o projektu izgradnje silosa i sušare te radnim mašinama govorio je Mujaga-ef. Cifrić.

Pratnju imama su činile njihove supruge, koje su najveća podrška imamima u izazovima sa kojima se susreću u radu. Domaćini su, predvođeni predsjednikom Odbora ilmijje Bijeljina/Janja, Jakupović Omer-ef., izrazili svoju zahvalnost na posjeti i iskazanoj podršci.