UDRUŽENJE ILMIJJE ISLAMSKE ZAJEDNICE BOŠNJAKA U ŠVEDSKOJ ORGANIZIRALO STRUČNI SEMINAR ZA IMAME

UDRUŽENJE ILMIJJE ISLAMSKE ZAJEDNICE BOŠNJAKA U ŠVEDSKOJ ORGANIZIRALO STRUČNI SEMINAR ZA IMAME

Facebook
LinkedIn
Twitter

Proteklog vikenda, 25. i 26. novembra 2023. godine, održan je važan stručni dvodnevni seminar za imame, članove Udruženja ilmijje Islamske zajednice Bošnjaka u Švedskoj. Imami sa područja cijele Švedske su se okupili u gradu Jönköpingu, smještenom u središnjem dijelu južne Švedske.

Nakon uvodnog obraćanja predsjednika Upravnog odbora Udruženja ilmijje IZBUŠ-a, prof. Suad-ef. Kazaferovića, koji je moderirao cjelokupnim seminarom, prisutnima se  obratio glavni imam IZBUŠ-a, Idriz-ef. Karaman, koji je izrazio zadovoljstvo na odabiru tema i gostiju, iskazavši zadovoljstvo zbog organizacije još jednog u nizu edukativnih seminara.

Gosti na seminaru bili su predsjednik Mešihata islamske zajednice u Hrvatskoj, akademik dr. Aziz ef.  Hasanović, zagrebački muftija sa temom “Islam i muslimani na zapadu, pitanja i izazovi za imame” i  dr. Alen Salkić, specijalista pedijatrijske neuropsihijatrije i doktorant na Sahlgrenskoj Akademiji u Göteborgu, koji je ujedno i svršenik Behram-begove medrese u Tuzli. Doktor Salkić govorio je na temu “Stručna psihoanaliza kod djece i mladeži, iskustva i primjeri u Švedskoj”.

Zadovoljstvo uspješno realiziranim seminarom, iskazali su organizatori i prisutni imami, kao i gosti predavači.