ODRŽANA REDOVNA SKUPŠTINA ODBORA UDRUŽENJA ILMIJJE TEŠANJ

ODRŽANA REDOVNA SKUPŠTINA ODBORA UDRUŽENJA ILMIJJE TEŠANJ

Facebook
LinkedIn
Twitter

U prostorijama Medžlisa islamske zajednice Tešanj 27. februara 2024. godine, održana je redovna Skupština Odbora Udruženja ilmijje Tešanj.

Skupština je počela s učenjem odlomka iz Kur'ana Časnog, koji je proučio mr. hfz. Almir ef. Hadžić te prigodnim obraćanjem predsjednika Odbora Udruženja ilmijje Tešanj mr. hfz. Almir ef. Salkanovića. Članovi Odbora ilmijje Tešanj su se učenjem fatihe sjetili bivših članova, koji su preselili na ahiret.

U toku Skupštine predsjednik Odbora Udruženja ilmijje Tešanj mr. hfz. Salkanović i sekretar mr. hfz. Nermin ef. Ibrahimović su prezentovali: Izvještaj o radu za 2023. godinu, Finansijski izvještaj za 2023. godinu te Plan rada za 2024. godinu. Članovi Skupštine su sve predložene izvještaje i planove jednoglasno usvojili.

Skupštini su prisustvovali glavni imam MIZ Tešanj mr. Fuad ef. Omerbašić te predsjednik MIZ Tešanj g. Zehrudin Kruško, koji su ovom prilikom čestitali Odboru Udruženja ilmijje Tešanj na radu i realiziranim projektima, potvrdivši svoju spremnost i opredjeljenost pružanja pune podrške radu i djelovanju Odboru Udruženju ilmijje Tešanj.

Uslijedilo je uručenje nagrada za pet najistaknutijih imama u distribuciji edicije, nakon čega su dodjeljeni prigodni pokloni povodom jubileja deset, dvadeset i trideset godina rada a uručene su i novčane hedije za 18 penzionisanih imama i udovica imama.

Skupština je okončana svečanim ručkom za članove Skupštine Odbora Udruženja ilmijje Tešanj i penzionisane imame.