POSJETA ČLANOVA ODBORA UDRUŽENJA ILMIJJE TEŠANJ ODBORU MOSTAR

POSJETA ČLANOVA ODBORA UDRUŽENJA ILMIJJE TEŠANJ ODBORU MOSTAR

Facebook
LinkedIn
Twitter

Okružni i Odbor Udruženja ilmijje Mostar (Nihad-ef. Ahmetović i Sanjin-ef. Šahić), Medžlis islamske zajednice Mostar (mr. Dino-ef. Maksumić), Karađoz-begova medresa u Mostaru (hafiz Aid-ef. Tulek) bili su domaćini Odboru Udruženja ilmijje Tešanj (hafiz mr. Almir-ef. Salkanović) te Medžlisu islamske zajednice Tešanj (Zehrudin Kruško i mr. Fuad-ef. Omerbašić) sa imamima.

Gosti su u utorak 17. septembra 2024. godine najprije posjetili Karađoz-begovu medresu, Šehidsko mezarje na kojem su proučili fatihu komandantu 41. mostarske brigade Midhatu Hujduru Hujki i šehidima.

Potom su posjetili stari dio grada i Stari most gdje je u čast tešanjskih imama izveden skok sa Starog mosta koga su izveli članovi kluba skakača u vodu “Mostari”. Druženje je nastavljeno u Kalima resort-u u Podveležju gdje se gostima obratio glavni mostarski imam mr. Dino-ef. Maksumić koji se zahvalio na ovoj posjeti. Tom prilikom, domaćinima su se obratili i zahvalili na gostoprimstvu glavni imam MIZ Tešanj mr. Fuad ef. Omerbašić, predsjednik MIZ Tešanj Zehrudin Kruško i predsjednik Odbora ilmijje Tešanj hfz. mr. Almir ef. Salkanović, te uputili selame i riječi podrške mostarskom muftiji dr. Salem ef. Dedoviću u borbi za Lakišića harem u Mostaru.