ODRŽANA PROMOCIJA KNJIGE “PSIHOLOGIJSKI PRIRUČNIK ZA IMAME” U BANJA LUCI

ODRŽANA PROMOCIJA KNJIGE “PSIHOLOGIJSKI PRIRUČNIK ZA IMAME” U BANJA LUCI

Facebook
LinkedIn
Twitter

U srijedu 25. septembra 2024. godine rukovodstvo Udruženja ilmijje, na čelu sa predsjednikom Nesib-ef. Hadžićem, vojnim muftijom, posjetilo je Muftijstvo banjalučko.

Ismail-ef. Smajlović, banjalučki muftija, sa saradnicima dočekao je rukovodstvo Udruženja ilmijje u prostorijama Muftijstva gdje je održan sastanak.

Na sastanku se između ostalog razgovaralo o mogućnostima unaprijeđenja saradnje između ova dva muftijstva, te je muftija Smajlović čestitao predsjedniku Hadžiću 112. godišnjicu Udruženja ilmijje.

Nakon sastanka upriličena je promocija knjige “Psihologijski priručnik za imame” u Gazanferiji.

Na početku programa, poslije proučenog odlomka iz Kur'ana, uvodno obraćanje imao je Mersudin-ef. Memiš, predsjednik OO Udruženja ilmijje Banja Luka.

Zatim se prisutnim glavnim imamima i imamima obratio Edin-ef. Spahić, generalni sekretar GO Udruženja ilmijje, koji je dao osnovne informacije o priručniku.

Drugi izlagač je bio Nesib-ef. i on je u svom obraćanju skrenuo pažnju na važnost mentalnog zdravlja, načine očuvanja pozitivnog stava kroz prakticiranje sunneta Poslanika, a.s., te je naglasio da je svrha priručnika preventivno djelovanje i sprječavanje pojava mentalnih bolesti.

Treći promotor je bio muftija Smajlović koji je u svom govoru između ostalog sa prisutnima podijelio neka iskustva iz svog imamskog posla, naglasio je važnost imama u kreiranju pozitivnih slika i procesa u društvu, te da priručnik treba biti pomagalo u čitanju ljudskih karaktera i očuvanja mentalnog zdravlja.

Program je završen učenjem dove i informacijom o Centralnom programu obilježavanja 112. godišnjice Udruženja ilmijje koji će biti održan u ponedjeljak 30. septembra 2024. godine nakon podne-namaza u dvorištu Gazi Husrev-begove medrese.

Moderator današnjeg programa bio je Admir-ef. Blitović, rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje.