REVIJALNA UTAKMICA ILMIJJINIH LJILJANA I ČLANOVA VOJNOG ORDINARIJATA U BIH

REVIJALNA UTAKMICA ILMIJJINIH LJILJANA I ČLANOVA VOJNOG ORDINARIJATA U BIH

Facebook
LinkedIn
Twitter

U okviru obilježavanja 112. godišnjice Udruženja ilmijje u četvrtak 03. oktobra 2024. godine odigrana je revijalna utakmica između ekipe “Ilmijjini ljiljani” i ekipe članova Vojnog ordinarijata u Bosni i Hercegovini.

Utakmica je odigrana na terenu Studentskog centra IZ u BiH, nakon čega je upriličeno druženje i večera za sve učesnike ovog zanimljivog događaja.

Doborodošlicu gostima je iskazao mr. Muhamed ef. Okić, stručni savjetnik vojnog muftije, poručivši kako  je ovo nastavak jedne lijepe tradicije i kulture življenja na ovim prostorima. On se zahvalio članovima Vojnog ordinarijata u BiH na dolasku i ponovnoj prilici za druženje i upoznavanje. Ispred Udruženja ilmijje Islamske zajednice u BiH svim učesnicima se zahvalio Edin ef.  Spahić, sekretar Glavnog odbora izrazivši zadovoljstvo zbog nastavka saradnje i činjenice da je i 112. godišnjica obogaćena ovim lijepim druženjem.

Don Josip Tadić, savjetnik Vojnog biskupa i Antonio Šutalo, sekretar Vojnog ordinarijata su također izrazili radost zbog ovog susreta i nove prilike za druženje u službi promicanja prijateljstva, saradnje, tolerancije, dogovora i dijaloga, uputivši čestitke povodom 112. godišnjice Udruženju ilmijje Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.