Održana sjednica Glavnog odbora Udruženja ilmijje u Mostaru

Održana sjednica Glavnog odbora Udruženja ilmijje u Mostaru

Facebook
LinkedIn
Twitter

Sjednica Glavnog odbora Udruženja ilmijje Islamske zajednice u BiH, pod predsjedavanjem Mensur ef. Pašalića, predsjednika Udruženja, održana je u srijedu, 12. juna 2013. godine u Mostaru. Domaćin 12. redovne sjednice Glavnog odbora bio je Odbor Udruženja ilmijje Mostar.

Sjednici su pored članova Glavnog odbora prisustvovali i Senada Tahirović, glavna urednica Časopisa za odgoj i obrazovanje „Novi Muallim“, Hazim ef. Krupalija, predsjednik Odbora za sport i Nedim Hrbat, autor dokumentarnog filma „Imami logoraši“. Hazim ef. Krupalija je izvijestio o aktivnostima Odbora za sport i pripremama za predstojeće Sportske susrete koji su planirani u Ulcinju nakon ramazana. Glavni odbor će u narednom periodu provesti aktivnosti na donošenju pravilnika o Sportskim susretima.

Urednica časopisa “Novi Muallim” Senada Tahirović je ukazala na značaj časopisa kao što je Muallim u općim društvenim kretanjima.  Ona je izvijestila da je u pripremi također i web stranica časopisa. U serijalu dokumentarnih filmova u produkciji Udruženja uskoro će se snimati film o imamima logorašima. U vezi s ovim projektom izlaganje je imao gosp. Nedim Hrbat. Koncem mjeseca u planu je tradicionalna tribina Udruženja ilmijje Ummet danas gdje se očekuje da će gost biti uvaženi alim Jusuf El-Karadavi.

Članovi Glavnog odbora su obišli novootvoreni Studenstski hotel Medžlisa Islamske zajednice Mostar. Glavni imam Medžlisa IZ Mostar Salem ef. Dedović priredio je ručak za članove Glavnog odbora, a potom je u Blagaju prijem za njih upriličio muftija mostarski Seid ef. Smajkić. Muftija Smajkić je upoznao prisutne o aktuelnoj političkoj situaciji u Mostaru.