Promocija filma „Imami šehidi“ u IKC Grac

Promocija filma „Imami šehidi“ u IKC Grac

Facebook
LinkedIn
Twitter

U periodu od 04.07. do 06.07 2014. godine u posjeti Islamskom kulturnom centru Grac boravio je Mensur ef. Pašalić,  predsjednik Ilmijje Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i glavni imam Medžlisa islamske zajednice Fojnica. Mensur ef. je bio hatib na džuma namazu u IKC Grac u petak 04.07. Govoreći o važnost i značaju mjeseca ramazana u životu muslimana, Mensur ef. je iskoristio priliku da rukovodstvu i članovima ovog džemata čestita na dosadašnjem uspješnom toku izgradnje džamije i islamskog centra u Gracu.

Iste večeri nakon iftara na vakufskom zemljištu islamskog centra upriličena je i kratka projekcija dokumentarnog filma „Imami Šehidi“ nakon čega se naš gost obratio prisutnim vijernicima, podsjetivši  ih na herojsku ulogu imama u odbrani naše domovine tokom agresija u periodu 1992 – 1995. godine. Nakon održanog predavanja Mensur ef. Pašalić našem džematu uručio je i jedan primjerak „Ahdname“ sultana Mehmeda Fatiha poželjevši da budući islamski centar u ovom gradu bude mjesto mira, susreta i razumjevanja među ljudima, kulturama i religijama na ovom prostoru.

U svom subotnjem predavanju pred teravih namaz naš uvaženi gost govorio je o ramazanu u životu Allahovog Poslanika a.s. kao i značaju i vrijednosti dova u ovom mubrek mjesecu.

Jakub ef. Dervić