Muftija sarajevski upriličio prijem za sportiste Sarajevskog muftijstva

Muftija sarajevski upriličio prijem za sportiste Sarajevskog muftijstva

Facebook
LinkedIn
Twitter

U srijedu, 10. septembra 2014. godine, muftija sarajevski dr. Enes ef. Ljevaković je u prostorijama sarajevskog medžlisa upriličio prijem za ekipu sarajevskog muftijstva, koja je na nedavno održanim XVI sportskim susretima članova Ilmijje i uposlenika IZ-e u BiH i regionu održanim u Tuzli, dostojanstveno predstavljala ovo muftijstvo, zauzevši u sveukupnom plasmanu drugo mjesto sa 114,1 bodom.

Muftija sarajevski je od samog početka pružao veliku podršku ekipi koju je predvodio Elvedin ef. Klisura, a koja je bila sastavljena od imama sa područja svih medžlisa sarajevskog muftiluka. Nakon proučenog odlomka iz časnog Kur'ana, Elvedin ef. se zahvalio muftiji na nesebičnoj podršci u realizaciji nastupa i učestvovanja na XVI sportskim susretima, upoznavši muftiju sa tokom takmičenja i ličnim postignućima svih učesnika susreta u Tuzli. Prijemu kod muftije je prisustvovao i predsjednik Udruženja ilmijje IZ u BiH Mensur ef. Pašalić, koji je zajedno sa domaćinima i Ilmijjinim Odborom za sport bio organizator susreta u Tuzli. Mensur ef. Pašalić se također zahvalio muftiji Ljevakoviću na prijemu i podršci ekipi sarajevskog muftiluka, koja je definitivno osvjetlala obraz, osvojivši prvo mjesto od svih bh. muftijstava.

Muftija Ljevaković se zahvalio svim članovima ekipe, čestitajući im na pojedinačnim i ekipnim uspjesima na koje je on kao muftija ponosan, poručivši kako je sport izuzetno važan segment naših života. Zahvalnost je upućena i glavnim imamima, koji su imali razumijevanja za ove susrete, koji inače doprinose tome da medžlisi među imamima imaju i uspješne sportiste. Muftija je na kraju poručio da je posebno važno da su susreti u Tuzli protekli u sportskom duhu i lijepom druženju, te da su imami u pravom svjetlu predstavljali sebe, svoju profesiju, svoje medžlise, muftijstvo i Ilmijju, istovremeno ostvarivši zapažene rezultate na sportskim borilištima. Muftija je iskazao zadovoljstvo ovogodišnjim rezultatima obećavši podršku i u budućnosti! Prijem je okončan uz ugodno druženje i razgovor, kako o unapređenju sporta i sportskih aktivnosti kod uposlenika IZ-e tako i nadogradnji ovih tradicionalnih sportskih susreta!

Edin Spahić