Konstituiran okružni Odbor udruženja Ilmijje Sarajevskog muftiluka

Konstituiran okružni Odbor udruženja Ilmijje Sarajevskog muftiluka

Facebook
LinkedIn
Twitter

U prostorijama MIZ-a Sarajevo, u utorak, 17. marta 2015. godine, održana je konstituirajuća sjednica Okružnog odbora Udruženja Ilmijje sarajevskog muftiluka. Sjednici je prisustvovalo 8 predsjednika Osnovnih odbora Ilmijje sa ovog područja, dok je bio odsutan predsjednik Osnovnog odbora Ilmijje Olovo.

Sjednicom je predsjedavao najstariji član novog saziva Okružnog odbora Ilmijje Sarajevo Ešef-ef. Alibegović.

Ešef-ef. je prisutne poselamio, čestitao novoizabranim predstavnicima Osnovnih odbora i poželio uspješan i hairli rad u narednom periodu, istakavši važnost Ilmijje u radu Islamske zajednice. Potom su prisutni upoznati sa Uputstvom o konstituisanju Okružnih odbora Udruženja ilmijje.

Nakon provedene rasprave i predlaganja kandidata za predsjednika i zamjenika predsjednika, jednoglasno je izabrano novo rukovodstvo Okružnog odbora Ilmijje Sarajevo i to:

1. Ešef-ef. Alibegović –  predsjednik

2. Abdulah-ef. Šemić –  zamjenik predsjednika.

Nakon konstituisanja Okružnog odbora Ilmijje Sarajevo, održan je i prvi redovni sastanak  na kome su predlagani kandidati za Glavni odbor Ilmijje BiH i Predsjednika Glavnog odbora, odnosno Udruženja Ilmijje BiH.

Jednoglasnom odlukom, za Predsjednika Udruženja ilmijje, Okružni odbor Sarajevo predložio je:

MENSUR-EF. PAŠALIĆA – Glavnog imama MIZ-e Fojnica, istaknutog kolegu imama i borca, što je on dokazao i kroz svoj rad  i vođenje Ilmijje u predhodnom mandatu.

  1. kandidati za Glavni odbor Udruženja Ilmijje sa ovog područja će biti:

1. Mustafa-ef. Agić – MIZ Kakanj

2. Malik-ef. Šljivo – MIZ Sarajevo

Ramiz-ef. Zubača