Održana sjednica Glavnog odbora Udruženje ilmijje

Održana sjednica Glavnog odbora Udruženje ilmijje

Facebook
LinkedIn
Twitter

Sarajevo, 26. mart 2015. – Danas je u Sarajevu održana 19. redovna sjednica Glavnog odbora Udruženja ilmijje IZ u BiH. Na sjednici je prihvaćen pregled aktivnosti između dvije sjednice. Predsjednik Glavne izborne komisije Ešref ef. Alibegović podnio je izvještaj o prvom ciklusu izbornog procesa u Udruženju, nakon čega je, shodno Statutu Udruženja, Glavni odbor potvrdio sastav i rukovodstva okružnih odbora Udruženja, čime se praktično ušlo u drgu fazu izbornog procesa.

U nastavku sjednice usvojeni su Izvještaj o radu Glavnog odbora i Finansijski izvještaj za prošlu godinu. Usvojeni su  i Pan i program rada Glavnog odbora i Finansijski plan za 2015. godinu. Razmatrane su i propozicije za održavanje Sportskih susreta, a u Odbor za sport naknadno su imenovani i Hasan ef. Kozlić, Elvedin ef. Klisura i Mirza ef. Alkić.

Glavni odbor se usaglasio da Skupštini Udruženja uputi prijedlog za osnivanje sekcije penzionera pri Udruženju ilmijje. Na sjednici su također razmatrani i prijedlozi da se dodijeli posebno priznanje Udruženja imamima koji su iskazali posebnu požrtvovanost i angažman tokom poplava prošle godine i saniranju tih problema.