Novi Pazar: XVII Sportski susreti imama i uposlenika IZ-e

Novi Pazar: XVII Sportski susreti imama i uposlenika IZ-e

Facebook
LinkedIn
Twitter

03.08. 2015. u Sportskoj hali u Novom Pazaru svečano su otvoreni XVII po redu Sportski susreti imama i uposlenika IZ-e u BiH i regionu. Nesib ef. Hadžić, potpredsjednik Glavnog odbora Udruženja Ilmijje IZ u BiH i predsjednik Ilmijjinog Odbora za sport, na samom početku, pozvao je sve učesnike na fer-plej borbu, zahvalio se na gostoprimstvu domaćinu  Mešihatu islamske zajednice u Srbiji i napomenuo da je Sandžak poznat po srdačnom gostoprimstvu.

Osnovni cilj ovih igara je promocija zdravih navika i pozitivnih  vrijednosti  i druženja prije svega,- naglasava ef. Hadžić.

sandzak 382015

Otvarajući XVII Sportske susrete Ilmije u Novom Pazaru, predsjednik Mešihata IZ u Srbiji muftija dr. Mevlud ef. Dudić izrazio je srdačnu dobrodošlicu svim učesnicima a  posebno predstavnicima Islamske zajednice  sa Kosova. Čestitao je Rijasetu na  ustrajnosti i tradidcionalno dobroj organizaciji.

“Nadam se da će i ostale zemlje u regionu pridružiti ovim sportsikim susretima”- navodi muftija Dudić.

Na XVII sportskim susretima u Novom Pazaru učešće su uzeli predstavnici svih muftiluka iz BiH, predstavnici IZ-e u Crnoj Gori, imami IZ-e sa Kosova i domaćini ispred sandžačkog muftijstva. Takmičenja će se odvijati u Novom Pazaru i to u disciplinama futsal, odbojka, košarka, šah i stoni tenis i trajaće od 02. – 05. avgusta ove godine.

Ovi sportski susreti iz godine u godinu postaju mjesto susreta imama i uposlenika islamskih zajednica iz regiona, koje pored sporta i sportskih nadmetanja ima za cilj međusobno upoznavanje i druženje.

(www.mesihat.org)