U organizaciji Udruženja ilmijje i Muslim Aid-a: Zajednički iftari i paketi sa hranom u gradovima širom BiH

U organizaciji Udruženja ilmijje i Muslim Aid-a: Zajednički iftari i paketi sa hranom u gradovima širom BiH

Facebook
LinkedIn
Twitter

Udruženje ilmijje IZ u BiH u okviru svojih socijalnih aktivnosti razvija uspješnu saradnju sa humanitarnim organizacijama, kroz zajedničku realizaciju projekata iz ove i drugih oblasti.  Sa Humanitarnom organizacijom MUSLIM AID dogovorena je organizacija iftara i podjela paketa sa hranom za ovogodišnji ramazan. U ovaj projekt su se aktivno uključili odbori Udruženja na terenu, pa je tako organizirana podjela paketa u Kotor-Varoši, Skender Vakufu, Prijedoru, Kozarcu, Bosanskom Novom, Bosanskoj Dubici, Velikoj Kladuši i Žepču.

Iftari su organizirani u saradnji sa odborima Udruženja ilmijje i MIZ Livno, Bosanska Dubica, Bosanska Kostajnica i Žepče.

„Do sada smo primili nekoliko pohvala glede sadržaja namirnica u paketima. Naime, korisnici su bili zadovoljni kvalitetom namirnica, a još više što su namirnice kupljene od domaćih BiH firmi.“, kazala je g-đa Edina Šehić-Saliji, direktorica Muslim Aida Sarajevo. Ona je također istaknula da je glavni cilj organiziranja iftara bio zajedničko druženje postača, posebno omladine u ovim mjestima naše domovine i podjela iftarskih trenutaka s njima.

Udruženje ilmijje je ostvarilo saradnju sa Muslim Aidom i u realizaciji projekta osnaživanja ruralnih područja kroz plasteničku proizvodnju povrća. Naime, svi odbori Udruženja su upoznati sa mogućnostima uključivanja članstva i džematlija u ovaj projekt, uz minimalno učešće zainteresiranih i podršku lokalne samouprave.  Do sada je dovoljan broj zainteresiranih prijavio Safet ef. Pozder, član Glavnog odbora Udruženja i glavni imam MIZ Prozor za područje ovog medžlisa.

A.Z.